Inskolning

Välkommen till Granviks förskola! 

Våra inskolningsmetoder baseras på beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund och är framtagna för att barnet ska hinna knyta an till en ny vuxen och ha en trygg famn att söka tröst hos när det är dags för vårdnadshavaren att börja lämna. För barnets bästa använder vi metoden två veckors inskolning i samverkan med vårdnadshavare.  Bra att känna till är att barnen sover utomhus i sina egna vagnar och att vårdnadshavarna står för barnets blöjor. 
Här ansöker du om plats.

Före inskolningen
Innan inskolningen börjar bjuder vi in till en ”hälsa på”-dag där du och ditt barn får träffa personalen, de andra barnen och titta på lokalerna. Vi erbjuder också besök redan innan du ställt sig i kö, då träffar ni vår rektor Christina som visar runt och berättar om vår förskola. 

Första dagen
Första dagen på inskolningen besöker ni oss i cirka en timme. Efter detta utökas tiden successivt enligt ett schema som du får vid inskolningens start. Under inskolningens första dagar är du nära ditt barn tillsammans med den pedagog som skolar in. Då passar vi på att fråga dig om ditt barn, om allergier, om sovvanor och informerar om våra riktlinjer och metoder. 

Att lämna
När barnet börjar bli tryggt med pedagogerna är det dags för vårdnadshavaren att gå ifrån kortare stunder. Vi lägger stor vikt vid att du som vårdnadshavare och ditt barn ska känna trygghet och vi kommunicerar med dig under inskolningens gång hur inskolningen ska fortskrida. Under inskolningens andra vecka får barnet börja äta och sova på förskolan.  

Tips
Tips för dig som ska skola in ditt barn på förskolan för första gången: 

  • Kom och hälsa på! Vi välkomnar alltid besök för att du och ditt barn ska känna er så trygga som möjligt. 
  • Visa ditt barn att du är trygg och litar på personalen, på så vis stärker du barnets tilltro till förskolan.  
  • Fråga om sådant du är osäker på, vi svarar gärna på alla frågor du kan tänkas ha. 
  • Vi har skolat in hundratals barn och vet att varje barn är unikt. Vi är experter på att individanpassa och att låta barnet få trygghet och glädje av förskolevistelsen. 
  • Om du vill besöka förskolan eller har andra frågor kan du ta kontakt med vår rektor Christina Karlmander. Kontaktuppgifter hittar du här